Rūkyti mėsos gaminiai.

OBELS DŪMO LIETUVIŠKI MĖSOS GAMINIAI

Lietuviams rūkyti mėsos gaminiai yra savi ir pagal prigimtį, ir pagal skonį, ir pagal tradicijas – dažnai jų ieškome turguose, perkame parduotuvėse, valgome patys ir vaišiname svečius. Dūmo skonio mėsa seniai jau tapo sočios puotos ir dosnių namų simboliu.
 
Tautvydas Švenčionis – kol kas naujas rūkytos mėsos ,,rinkos” žai­dėjas Biržų krašte. 
 
Viename Kaišiadorių rajono kai­me mano senelis rūkydavo lašinius, mėsą – visa tai puikiai pamenu ir tas kaimiškos rūkyklos vaizdinys manyje gyvas iki šiol. Taigi, tą suvokimą, kaip rūkyti mėsą, kas tai yra, turėjau vi­suomet, o ir maisto gamyba man nė­ra visai svetimas dalykas. Ta mintis, kad galėčiau gaminti ir rūkyti mėsos gaminius, kirbėjo ilgą laiką, o karantino laikotarpiu, atsiradus dau­giau laisvo laiko, tiesiog ėmiausi šio projekto.
 
Mėsos gaminių rūkymo verslo imtis paskatino ir individualūs poreikiai – tiek parduotu­vėse, tiek kitose prekybos vietose mūsų šeima pasigedo natūralių rūkytų mėsos produktų, kuriuos mes labai mėgstame. Tiesiog pradėjome skaity­ti gaminių etiketes ir galutinai nu­sprendėme, kad pats laikas pradėti įgyvendinti savo idėją. 
Rūkyti mėsos gaminiai.
Mėsos gaminių nedidelis gamy­bos cechas ir rūkykla yra įkurti mūsų namų teritorijoje Vinkšninių kaime – visa tai, domėdamasis ir informacijos ieškodamas internete, atlikau pats. Viskas – ste­rilu, švaru, nauja, o rūkykla iš tolo skleidžia tikrą lietuvišką kvapą.
 
Įsirengti cecho patalpas ir susimūryti rūkyklą buvo bene lengviausias darbas – di­dysis eksperimentas prasidėjo, kai jau reikėjo gaminius rūkyti. Buvo visko – ir druskos, ir pipirų ar kitų prieskonių per daug, kitą kartą – jų per mažai, žodžiu, visai ne taip, ko­kius pamenu senelio rūkytus gami­nius. O norėjosi būtent tokių – tikrų, lietuviškų, skanių, skalsių. Mano eks­perimentams reikėjo vertintojų ir ra­gautojų – o tokie geriausi yra vaikai. Jei tinka jiems, vadinasi, viskas gerai. Taigi šeima ir artimieji iki dabar yra didžiausi degustatoriai.
Rūkykla

Pradėjome imtis šios veikos įgyvendinimo 2020 metų rudenį, tačiau oficialiai starta­vome šių metų kovą. Mūsų rūkyti mėsos gaminiai vadinasi „Obels dūmas”, o juos galima rasti Biržų turguje šeš­tadieniais – kur gaminiais prekiauju aš pats.

Pavadinimas – „Obels dūmas” – skamba šiek tiek romantiškai. Mė­sos rūkymui daugiausia naudoju obels medieną – ji mažiau dūmija ir dėl to išrūkyta mėsa yra šviesesnė, nepatamsėja. 

„Obels dūmas” siūlo karštai ir šal­tai rūkytus kumpelius, lašinius, parū­kytas, vytintas dešreles, kiaulienos ir jautienos dešras ir kitus lietuviš­kus skanumynus.

Mūsų planuose – natūrali asortimento ir rinkos plėtra. O kol kas, be Biržų turgaus, produkciją pagal in­ dividualius poreikius ir pageidavimus galima įsigyti ir Vinkšninių kaime.
„Obels dūmas”, rūkytos mėsos gaminiai,Vinkšninių g. 15, Vinkšni­niai, Biržų r.
Užsakymai taip pat priimami:

  • oficialioje obelsdumas internetinėje parduotuvėje,
  • FB platformoje „Obels dūmas”,
  • telefonu +370 655 39927,
  • el. paštu parduotuve@obelsdumas.lt

Biržų mieste produkcijos prista­tymas NEMOKAMAS!

Tolimesnėms kelionėms ir ilgesniam išlaikymui, Jums pageidaujant, kokybiškai supakuosime į vakuumines pakuotes.